Borgermøde om landdistrikterne

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
04/09/2019
19:00 - 21:30

Lokation
Vigersted Forsamlingshus

Kategorier


Borgermøde i Vigersted Forsamlingshus den 4. september kl. 19 – 21:30.

Husk: Tilmelding til borgermødet ved at sende en mail til Ringsted Kommune på adressen landzone@ringsted.dksenest søndag den 1. september 2019. Gør det gerne allerede nu. Mødet er for alle kommunens 10 lokalområder, så der bliver fyldt op.

Nedenstående emne er lige nu sat på dagsordenen på Landsbyforums kommende møde med byrådet. Vi har bedt om at disse emner drøftes. Landsbyforum er den samlende forening for kommunens 10 lokalråd:

Landsbyerne i Ringsted Kommune

Det bedste grundlag for udvikling af landsbyerne er at de er pæne og tiltrækkende, så de kan hjælpe med til at fastholde borgerne og tiltrække nye. Her tænkes ikke mindst på børnefamilier.

Smukke og velordnede landsbyer er forudsætningen for borgernes opbakning og glæde ved det at bo ude, hvor infrastrukturen, institutioner og mødesteder kan være en mangelvare og hvor der kan være langt til den velfærd, vi alle sætter pris på.

Derfor bør der politisk og administrativt tænkes i, hvordan landsbyerne kan styrkes på den korte og på den lange bane:

  1. Her og nu kan der tænkes i at kommunale arealer er velholdte. At hække ikke hænger ud over skel. Skiltning ikke er overdimensionerede og passer til forholdene og ikke er skæve og læderede.  
  2. Fortove og pladser er opgraderede og tidssvarende.
  3. At der findes retningslinjer for smukkere landsbyer ved udbygning og renovering – uden at kravene er gammeldags og restriktive.
  4. At trafikhastighed og veje er tilpasset landbrugets meget store og tunge trafik. Dette gælder også for lastbiltrafik og busser. Den tunge trafik slider voldsomt på vejrabatter.
  5. At cykeltrafik for børn sættes meget højt 

 

Lad meget gerne denne information komme bredt ud i vores lokalområde – alle kan bidrage.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *