Invitation til opstartsmøde

Landsbyklynge Ringsted Nord – vi vil høre jeres drømme og idéer.

Søndag den 21. januar 2018 skal idéen om Landsbyklynge Ringsted Nord stå sin prøve. Du inviteres til stormøde på Vigersted Skole mellem kl. 15 og 18 – med efterfølgende spisning i Vigersted Forsamlingshus kl. 18.

Tag børnene med. Der kommer to dygtige instruktører fra Gerlev Legepark, som arrangerer sjove lege og bevægelse med børnene i gymnastiksalen, imens mødet står på.


I snart et år har en initiativgruppe i lokalrådene i den nordlige del af Ringsted Kommune arbejdet på at etablere en landsbyklynge, hvor samarbejde på tværs er overskriften. Klyngen består af sognene Fjællebro-Kværkeby, Vigersted, Jystrup-Valsølille og Haraldsted-
Allindemagle. Klyngesamarbejdet er startet på initiativ af de nævnte fire lokalråd i håbet om at sætte nye idéer i spil.

For at få det bedste ud af ”klyngen” er der brug for, at flest borgere kommer med idéer og tiltag. Derfor inviteres I alle til stormøde den 21. januar. Arbejdsgruppen vil give eksempler på drømme og visioner for klyngesamarbejdet og dir. Esben Danielsen fra Lokale- og Anlægsfonden vil fortælle om, hvad en klynge er for en størrelse og hvad den kan hjælpe os med. To repræsentanter, som er aktive i landsbyklyngen i Vordingborg kaldet Landet mellem Fjordene, fortæller om deres erfaringer med Landsbyklyngearbejdet.

Vi vil også meget gerne have jeres eller dine drømme og idéer i spil. Derfor kommer vi til at arbejde i temagrupper til mødet. Der vil være grupper som arbejder med idræt, kultur, natur og bosætning.

Og vigtigt: Hvis du har ønske om at arbejde med andre temaer, er du mere end velkommen til at melde tilbage til os inden, eller præsentere det på mødet. Du og dine medborgere er kernen i det hele!

Vores mulige emneområder…
En rigtig god udnyttelse af naturen på den gode måde. Vores egen ”Nationalpark” nord for Haraldsted Sø og Vigersdal Å. Gerne bundet op via Oplevelsesstien i retning mod nord, samt en fælles optimering og udvikling af aktiviteter indenfor motion og idræt – og hvad du og andre borgere brænder for.


Den bedste start

For at sikre, at vi kommer bedst muligt fra start, er det meget vigtigt, at flest mulige fra alle landsbyer og områder i Ringsted Nord, tilflyttere som ”indfødte”, møder op. Prik din nabo, som er dygtig til at skrive en fondsansøgning; din genbo, som har stor viden om områdets historie; ham, der altid gerne drikker en kop kaffe; hende, som har en masse skøre idéer; ham, som altid deler de fede arrangementer på Facebook; hende med Excel arket og sans for økonomi; ham, der altid er klar når noget skal bygges eller repareres; dem, der hjælper med at fjerne ukrudt….. og alle de andre fantastiske borgere i Ringsted Nord.

Du og alle andre kan få indflydelse på hvordan DIT DEJLIGE LOKALOMRÅDE skal udvikles.
SÅ TILMELD DIG TIL DEN 21. JANUAR NU, OG VI GLÆDER OS TIL AT MØDE DIG.

 

Ring eller skriv også gerne til:
Peter Hansen, Vigersted: ph@carlhansens.dk 20836090
Ulrich Hjort Hansen, Haraldsted: uhjorthansen@gmail.com 40805579
Tommy Johannessen, Jystrup: tommy@klaringen.dk 40141810
Finn Andersen, Kværkeby: fia@ringsted.dk 28578431

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *