One thought on “Nyhedsbrev fra Søskovlandet januar 2021

 1. Kenneth Havndrup

  Ja, der er så dejligt i naturen! Og hvad blev der af den?

  Som nabo til “GLAS-HUS i Vrangeskov Vest”, så sidder vi tilbage og mangler både forståelse og mening i dette forløb og projekt!

  Vi (Benedikte & Kenneth Havndrup) bor på Haraldstedvej 119 og bliver tætte naboer til et nyt naturhus – og en ny parkeringsplads!
  Vores egne overvejelser er, hvordan tager vi tager fat i en situation, som er skabt af et ønske om, at institutionalisere naturen og ikke forankret i en vurdering af konsekvenserne for naturen og området i sin helhed.
  Vi har allerede en række erfaringer med, hvordan området i Vangeskov benyttes, udnyttes og misbruges.
  Det er vores vurdering, at den alternative placering af GLAS-HUSET vil betyde en yderligere tilstrømning af biler og gæster til Vrangeskov. Og ikke alle gæster respekterer og følger naturens agenda. Vi kan også fortælle om, hvordan parkeringsregler ikke overholdes med placering af biler på steder med parkering forbudt, parkering ude på vejen og foran vores indkørsel. Og det er jo bare glade mennesker, som lige skal i skoven og ikke finder skovens nuværende parkeringspladser midt i skoven, når de skal den hurtigste vej til ”Oplevelsesstien”.
  Et spørgsmål er, hvordan denne situation tænkes håndteret i fremtiden, når gæsterne til det nye hus vil holde i nærmeste ”gå-afstand” til det nye GLAS-HUS?
  Det drejer sig ikke bare om placeringen af et GLAS-HUS, men om fremtidens weekend mekka i Vrangeskov med biler alle vegne og skovgæster, som ikke respekterer de mest gængse normer for adfærd i skoven.
  Temaerne er:
  • Rammerne: Vrangeskov ligger på et lille areal og skoven har allerede mange besøgende. Der er ikke plads til den ønskede udvidelse i Vrangeskov Vest.
  • Naturen: Resultatet bliver en institutionalisering af et unikt stykke natur og fugleliv.
  • Stedet: Hvorfor vil I bygge et GLAS-HUS lige midt i en naturperle og på en uberørt sø-linje?
  Hvorfor ikke bruge traktørstedet midt i skoven?
  • Infrastrukturen er ikke på plads til trafikken.
  Hvad er planerne for parkeringspladser, trafikregulering og infrastruktur?
  • Ungdomsfester: Det vi oplever om sommeren er soundboxe og affald.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *