Natur- og aktivitetshus et skridt nærmere

Der blev klappet i de små hænder, da vi i fredags langt om længe modtog svar om den gode nyhed, at Miljøstyrelsen giver dispensation fra skovloven til opførelse af et Natur- og Aktivitetshus i Vrangeskov. Et længe ventet svar, som vi har glædet os til.

Landsbyklyngen Søskovlandet er et samskabelsesprojekt, der er groet op helt nedefra og med et stort ønske fra borgerne om et nyt mødested i naturen. Og som lykkeligvis også gennem budgetforhandlingerne har bred opbakning på det politiske plan i kommunen. Derfor en stor tak til alle politikere fordi i lytter og bakker projektet op. 

Mødestedet bliver etableret i Vrangeskov ved det gamle traktørsted og er et Natur- og Aktivitetshus. Miljøstyrelsen har bl.a. lagt særlig vægt på, at huset etableres i offentlig ejet skov, at der er tale om et non-profit formål, at det er et bynært multifunktionelt og bæredygtigt hus, som er særligt indpasset i landskabet med sit formsprog og materialevalg ud fra skitseprojektet. 

Huset kommer til at ligge dels på et fladt græsareal, og dels i skrænten ned mod Haraldsted Sø. Det bliver således i to etager, hvor det nedre plan kun er synligt fra sø-siden. Tanken er, at huset ikke bliver bastant og dominerende, hvilket har været et stort ønske fra alle involverede. Netop det som Spektrum Arkitekter har arbejdet rigtig godt med i skitseprojektet. 

Læs hele nyhedsbrevet her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *